dinsdag 24 februari 2009

Bananen in karamel


In mijn vorige blogje heb ik het al even genoemd, Bananen in karamel! Deze lekkernij hebben ik een aantal keer gegeten in China. In het Chinees heet het: ba si xiang jiao (拔丝香蕉). In het restaurant waar we dit aten werd het ook aangeboden met allerlei ander soort fruit, en zelfs met aardappel.

Zelf heb ik het nog niet gemaakt, maar zodra mijn huisje en keuken klaar is zal dit een van de eerste dingen zijn die ik maak.

Benodigdheden
  • 4 Bananen (Niet zacht),
  • 1 Ei, losgeklopt,
  • 3/4 kopje water,
  • 1 kopje bloem,
  • Olie voor frituren en bakken,
  • 250 gram suiker,
  • Wat sesamzaad.
Bereiding
Meng het water met het ei en roer de bloem er door om een beslagje te maken. Verwarm in de wok wat olie om te frituren. Snij de banaan in stukken van ongeveer 4 Centimeter, en haal ze door het beslag. Frituur ze, met niet teveel te gelijk in 1 tot 2 minuten goudbruin. Als je ze allemaal gehad hebt, gooi je ze ze met z'n alle terug om ze nog even krokant te bakken.

Haal de bananen uit de wok en leg ze even weg. Maak de wok schoon en doe weer een beetje olie in de wok en voeg de suiker toe, laat deze karameliseren. Als de suiker lichtbruin is voeg je de bananen weer toe, goed roeren zodat de bananen helemaal bedekt zijn met een laagje karamel. Het geheel op een voorverwarmd bord kieperen, wat semsamzaad overheen strooien en meteen serveren. Met een bakje koud water serveren, om de banaan even in te dippen om af te koelen.

mànmanchi (慢慢吃)Eet smakelijk!

Het beslag recept heb ik hier vandaan en de methode en plaatjes heb ik hier gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen