maandag 23 februari 2009

Fragrant and hot crap!Tijdens mijn vakantie in China, mei 2008. Toen wij één van de eerste dagen door een winkelstraatje vlak bij ons hostel liepen, vonden we een heel leuk restaurantje. Éénmaal binnen kregen we het menu voor ons, grotendeels in het Chinees, maar met af en toe een poging tot een Engelse vertaling.

Vooral om het gerecht met de naam "Fragrant and hot crap" moesten we erg lachen. Daar moest wel een foto van gemaakt worden, en dat heeft een van mijn reisgenoten (Ester) ook gedaan. Ze heeft met de foto zelfs een vermelding op engrish behaalt.

Ondanks dat we wisten wat er bedoeld werd hebben we het gerecht toch niet besteld. Maar de wat we wel besteld hadden was super! We zijn daarom ook vaker terug geweest naar het restaurant, en ze moeten wel gedacht hebben wat een rare eetgewoontes hebben die Nederlanders. De éne keer kwamen we met zijn vieren en bestelden alleen een bord bananen in karamel (we hadden al ergens anders gegeten) en een andere keer kwamen we met zijn tweeën en bestelden gerechten voor een persoon of 6. We werden vrij duidelijk, nieuwsgierig naar ons gekeken: "Hoeveel zullen ze er van op krijgen". Tot hun én onze eigen verbazing was het vragen om een doggy bag niet de moeite waard.
Misschien was het omdat we inmiddels al kind aan huis waren in het restaurant, of omdat ze dachten dat we het eten toch niet op zouden krijgen. Maar op een gegeven moment werd de, enigszins loenzende, kleindochter van de eigenaars aan tafel bij geschoven.

Vrijwel meteen begon ze te wijzen naar alle zoete gerechten op tafel. Uiteindelijk werd door grootmoeder een mooncakeje van ons bord gepakt en aan haar gegeven.

Even later kreeg ze ook een banaan, nog netjes ingepakt in de schil! De banaan werd verlangend van alle kanten bekeken. We hadden wel een beetje medelijden met haar, want ze was natuurlijk nog veel te jong om die banaan te openen, daarom leek het meer op een marteling dan een traktatie. Maar dit bleek fout gedacht, toen de banaan helemaal was geïnspecteerd zette ze gretig haar tanden in de schil! Met behulp van het ontstane gat werd de banaan kundig van zijn schil ontdaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten