
In mijn vorige blogje heb ik het al even genoemd, Bananen in karamel! Deze lekkernij hebben ik een aantal keer gegeten in China. In het Chinees heet het: ba si xiang jiao (拔丝香蕉). In het restaurant waar we dit aten werd het ook aangeboden met allerlei ander soort fruit, en zelfs met aardappel.
Zelf heb ik het nog niet gemaakt, maar zodra mijn huisje en keuken klaar is zal dit een van de eerste dingen zijn die ik maak.
Benodigdheden
- 4 Bananen (Niet zacht),
- 1 Ei, losgeklopt,
- 3/4 kopje water,
- 1 kopje bloem,
- Olie voor frituren en bakken,
- 250 gram suiker,
- Wat sesamzaad.

Haal de bananen uit de wok en leg ze even weg. Maak de wok schoon en doe weer een beetje olie in de wok en voeg de suiker toe, laat deze karameliseren. Als de suiker lichtbruin is voeg je de bananen weer toe, goed roeren zodat de bananen

mànmanchi (慢慢吃)Eet smakelijk!
Het beslag recept heb ik hier vandaan en de methode en plaatjes heb ik hier gevonden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten